096 0000 736
073 0000 736
0
0

Ваш кошик порожній :(

Now Foods Curcumin extract 95% 665 мг 60 веган капс
10009
0
651грн.
  • VIP: 599грн.
  • GOLD: 618грн.
  • SILVER: 631грн.
Sporter Organic Turmeric 600mg з Black Pepper 90 капс
10018
0
270грн.
  • VIP: 248грн.
  • GOLD: 257грн.
  • SILVER: 262грн.
MST Gold Curcumin 98% 60 капсул
9754
0
894грн.
  • VIP: 822грн.
  • GOLD: 849грн.
  • SILVER: 867грн.
Показано від 0 до 0 з 0 (всього сторінок: 0)
Куркуму використовують для полегшення болю і запалень, наприклад, при остеоартриті. Варто мати на увазі, що куркумін погано всмоктується в кров, його краще їсти з жирною їжею. Ефект посилюється при правильному поєднанні спецій. Наприклад, речовина пиперин, що міститься в чорному перці, значно покращує засвоєння куркуміну — в середньому на 2000%.
Спецію рекомендують при Сінній лихоманці, захворюванні печінки і свербінні. Деякі використовують куркуму при печії і для поліпшення пам'яті, але немає переконливих наукових доказів, що підтверджують ефективність приправи в цих випадках. Куркума містить ефірні масла і багато корисних речовин: вітаміни С, К і вітаміни групи В, залізо, фосфор, долин, йод і кальцій. У 100 г спеції входить 2-7% харчових мінералів, 3-7% ефірних масел, 6-8% білка, 60-70% вуглеводів і 3-7% жиру.
Зняття запалень
Вчені вважають, що хронічні запалення — головна причина багатьох поширених захворювань. Сюди входять хвороби серця, метаболічний синдром, хвороба Альцгеймера і різні дегенеративні стани. Куркумін має сильну протизапальну дію.
Антиоксидантні властивості
Окислення організму вважається одним з механізмів, що прискорюють старіння і провокують хвороби. У ньому беруть участь вільні радикали, які вступають в реакцію з органічними речовинами — білками, жирними кислотами і ДНК. Антиоксиданти, такі як куркума, захищають тіло від вільних радикалів. Крім цього, вони підвищують активність власних антиоксидантних ферментів.
Поліпшення роботи мозку
Раніше вважалося, що нейрони з часом втрачають здатність ділитися і розмножуватися. Однак тепер відомо, що вони здатні утворювати нові зв'язки і збільшуватися в кількості. Одна з основних причин цього процесу-нейротрофічний фактор головного мозку — BDNF) - тип гормону росту. Багато відомих захворювань, включаючи депресію і хворобу Альцгеймера, пов'язані зі зниженням рівня цього гормону. Куркумін можна додавати в їжу для профілактики. Він підвищує рівень гормону мозку BDNF, який збільшує зростання нових нейронів і бореться з різними дегенеративними процесами.
Зниження ризику серцевих захворювань
Хвороби серця виникають з багатьох причин: від генетичної схильності до способу життя. Але вчені впевнені, що куркумін може запобігти проблемам зі здоров'ям. Він покращує функцію ендотелію, що вистилає стінки кровоносних судин. Їх руйнування провокує розвиток серцевих захворювань, збої з тиском і погіршення згортання крові.