Амінокислоти - це структурні елементи білка і мають життєво важливе значення для забезпечення різних функцій організму. Без білка людське тіло не могло б нормально функціонувати. У кожному біохімічному процесі, направленому на підтримку життя, бере участь білок.
Людський організм здатний не тільки використовувати їх а й виробляти. Організм дуже ефективно розщеплює старий білок, перетворюючи його в амінокислоти, щоб їх можна було повторно використовувати для вироблення нового білка.
Дев'ять з них вважаються "незамінними" амінокислотами. Незамінними їх називають тому, що людський організм не може виробляти їх і вони повинні надходити з їжі.
Перші три, які людині необхідно одержувати з їжею, - це BCAA (амінокислоти з розгалуженим ланцюгом): валін, ізолейцин і лейцин. Решта шість - гістидин, лізин, метіонін, фенілаланін, треонін, триптофан.
Амінокислоти є будівельним матеріалом для білка і мають важливе значення для здоров'я і самопочуття. Для забезпечення споживання всіх амінокислот потрібен добре збалансований раціон.
Дев'ять найбільш важливих не синтезуються в організмі природним шляхом і повинні бути отримані за допомогою харчування і харчових добавок.